Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczą i granatem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 główki
pomarańcza 2 sztuki
granat 1 owoc
cukier
sól
sok z cytryny
olej

Porada

Surówkę najlepiej przyrządzić przed podaniem,jeśli chcemy surówkę zrobić wcześniej to cząstki pomarańczy dodajmy przed podaniem,nie zmienią koloru.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczą i granatem

Kapustę czerwoną drobno kroimy lub szatkujemy.Ostrym nożem ścinamy skórę z pomarańczy ,filetujemy cząstki pomarańczy.Owoc granatu obieramy pozbawiając białych błonek.Wszystkie składniki łączymy ze sobą ,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy oliwę ,doprawiamy solą i cukrem do smaku.Jeszcze raz dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.07.2015 19:16
fajna z aromatem pomarańczy
gosia1988 30.06.2015 19:21
fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak