Przepis i sposób przygotowania na: pizza żytnio-pszenna ze szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, mozzarellą
Kroki postępowania
ciasto posypać mąką pszenną, przykryć i zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia
mąka pszenna | 2 szklanki |
mąka żytnia | 2 szklanki |
sól | 1 łyżeczka |
woda ciepła | 340 ml |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
drożdże świeże | 30 gram |
pory | 1 większa |
ząbki czosnku | 6 sztuk |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
szpinak świeży | 2 pęczki |
Kucharek przyprawa do potraw | 2 łyżeczki |
sos pomidorowy | 3/4 szklanki |
oregano | 1 łyżka |
mozzarella w kulce | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: