Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 8 różyczek
kalafior 8 różyczek
marchewka 3 szt.
jajko 1 szt.
mleko 200 ml
mąka 100 g
olej rzepakowy
bazylia świeża 1 doniczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól ziołowa jodowana Prymat
Party Dip Czosnkowy Prymat
majonez 5 łyżek
jogurt naturalny 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Przygotuj składniki.
Krok 1 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto
2
Przygotować ciasto: roztrzepać jajo, przesiać mąkę, dodać wodę i szczyptę soli. Zmiksować, dodając szczyptę ziół prowansalskich i listki świeżej bazylii.
Krok 2 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto
3
Brokuła i kalafior ugotować al dente, kawałki marchewek na półtwardo.
Krok 3 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto
4
Zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu.
Krok 4 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto
5
Warzywa podawać z Party dipem czosnkowym Prymat.
Krok 5 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 21.03.2018 15:50
Ale to danie prześlicznie wygląda. :)
Małgorzata92 10.08.2015 12:26
Super smaczek :)
ben-ka 27.06.2015 17:11
mnie na pewno by smakowały.
ilka01 27.06.2015 08:34
pychota :)
dom-agi 26.06.2015 15:05
Świetny pomysł!
Kuchnia Marty 26.06.2015 15:03
Chrupiące warzywa w ziołowym cieście, idealna i lekka przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak