Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kapsalon

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kapsalon

frytki 200 g
pierś z kurczaka 150-200 g
ser żółty 1 plasterek
ogórek zielony
pomidorki koktajlowe
sos czosnkowy
rukola

Marynata do kurczaka

olej 0,5 łyżki
sos sojowy 0,5 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Imbir mielony Prymat szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kapsalon

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Pierś kurczaka myjemy i kroimy w paseczki. Następnie dodajemy do marynaty i odstawiamy na minimum 30 minut.
Krok 1 - Domowy kapsalon foto
2
Frytki rozsypujemy na blachę i pieczemy przez 20-25 minut w 200 C.
Krok 2 - Domowy kapsalon foto
3
Zamarynowanego kurczaka smażymy na patelni. Najlepiej dobrze go przypiec.
Krok 3 - Domowy kapsalon foto
4
Na spód foremki do zapiekania wsypujemy upieczone frytki, na to wrzucamy kurczaka i układamy żółty ser na samą górę. Foremkę wrzucamy jeszcze na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
Krok 4 - Domowy kapsalon foto
5
Kiedy ser się rozpuści kapsalona wyjmujemy posypujemy na górze rukolą, dorzucamy plastry ogórka zielonego i pomidorki koktajlowe. Całość polewamy sosem czosnkowym.
Krok 5 - Domowy kapsalon foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.06.2015 10:47
ciekawy pomysł, ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak