Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka na zielono w panierce z koperkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
jajko 2 szt
mąka owsiana
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
Koperek suszony Prymat 2-3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka na zielono w panierce z koperkiem

Filet z ryby u mnie morszczuk rozmrażamy.
Rybę doprawiamy solą i pieprzem albo pieprzem cytrynowym .
Na talerzyk wsypujemy mąkę u mnie owsiana ale może być pszenna lub inna.
Na drugi talerz wbijamy jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy koperek suszony mieszamy.
Na trzeci talerz wsypujemy bułkę tartą.
Rybę obtaczamy w mące ,póżniej w jajku z koperkiem i bułce tartej.
Tak przygotowaną rybkę odstawiamy do lodówki na jakiś czas aby ryba przeszła koperkiem.
Rybkę smażymy na maśle klarowanym albo oleju.

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.06.2015 11:00
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;) a tak przygotowana rybka nabrała dobrego smaku;)
gusia1000 01.06.2015 14:34
Zdrowe jedzenie.
Maridka19 01.06.2015 10:55
Bardzo smaczne danie :)
Róża1 01.06.2015 10:33
przepyszna rybka :-)
fotoviderek 01.06.2015 10:11
Pyszna rybka :)
Franciszek 01.06.2015 09:15
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak