Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe muffiny na maślance
Kroki postępowania
Truskawki płuczemy, szypułkujemy, kroimy w ćwiartki i układamy w cieście.
Muffiny pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
cukier | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
maślanka | 135 ml |
jajko | 2 szt |
olej | 65 ml |
cukier puder | 2 łyżki czubate |
mąka pszenna | 2 łyżki czubate |
masło | 30 g |
truskawki świeże | 250 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: