Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 0,5 kg
szczaw 2 pęczki
jajko 6 sztuk
śmietana 18 proc 3 łyżki
koperek 1 pęczek
pietruszka 1 pęczek
marchew 1
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Kroki postępowania

1
Do garnka nalać wody, wrzucić kości i gotować 0,5 h. Następnie umyć pietruszkę oraz marchewkę. Pietruszkę posiekać. Wszystko dodać do zupy.
Krok 1 - Zupa szczawiowa foto
2
Zagotować wodę w garnku i ugotować jajka na twardo.
Krok 2 - Zupa szczawiowa foto
3
Na patelni rozgrzać olej. Szczaw umyć posiekać i usmażyć.
Krok 3 - Zupa szczawiowa foto
4
Szczaw dodać do zupy. Następnie dodać śmietanę. Wszystko zagotować i zblendować. Dodać sól i pieprz. Koperek umyć i posiekać. Dodać do zupy.
Krok 4 - Zupa szczawiowa foto
5
Zupę podawać z jajkiem.
Krok 5 - Zupa szczawiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.07.2015 13:11
bardzo lubie
halina17 09.06.2015 19:11
Dobra zupa.
Magda60 09.06.2015 14:13
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak