Przepis i sposób przygotowania na: Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane
Kroki postępowania
Mizeria: Ogórka ścieramy na tarce w plastry. Solimy i posypujemy cukrem. Odstawiamy na około 30 minut. Wlewamy śmietankę, mieszamy.
kurczak | 2 kg |
mięso mielone indycze | 250 g |
natka pietruszki | garść |
cebula | 2 szt |
jajko | 1 (żółtko + białko) szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
pieczarki | 5 szt |
Mieszanka: | groszek z marchewką 200 g |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Majeranek suszony Prymat | |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat |
ogórek | 1 szt |
sól do smaku | |
cukier | 0,5 łyżeczki |
śmietana 12% | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: