Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszne szpinakowo-ziemniaczane placki...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 pęczki
ziemniaki 10 sztuk
jajko 1 sztuka
ząbki czosnku 5 sztuk
cebula 1 średnia
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
mąka pszenna 8-10 łyżek
olej rzepakowy - ile potrzeba
jogurt grecki - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: pyszne szpinakowo-ziemniaczane placki...

szpinak dobrze opłukać pod zimną wodą i na durszlaku przelać wrzątkiem, odcisnąć z wody

w pojemniku blendera zmiksować dokładnie obrane ziemniaki, cebulę, ząbki czosnku, odciśnięty szpinak, przelać do miski

wymieszać z jajkiem, kucharkiem, pieprzem mielonym, tartą bułką, mąki dać tyle, aby placki nie "rozwalały" się na patelni, najlepiej dać mąki mniejszą podaną ilość i sprawdzić smażąc mały placek, jeśli trzeba to dosypać z umiarem mąki

na gorącym oleju smażyć rumiane placki, odkładać je na ręcznik papierowy

najlepiej smakują z greckim jogurtem..................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.05.2015 21:08
na pewno pyszne
Babeczka35 19.05.2015 18:28
Bardzo fajne placuszki.
Stenka 19.05.2015 18:00
warto zrobić
Monika-twin 19.05.2015 17:22
pzsyne,na obiadek.
norweska20 19.05.2015 17:17
z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak