Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bobu i groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 30 dag
groszek zielony 1 szkl
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sok z cytryny 1 lyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bobu i groszku

Bób ugotować na półtwardo, odcedzić, obrać. Groszek gotować ok 3 min, odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej posiekany czosnek, dodać bób i groszek, zmniejszyć ogień, dusić ok 5 min.
Warzywa wystudzić, zmiksować z natką pietruszki i sokiem cytrynowym. Pastę doprawić solą i pieprzem. Podawać do razowego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak