Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony Dorsz Atlantycki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt
sok z cytryny 20 ml
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony Dorsz Atlantycki

Dorsza myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Skrapiamy sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Odkładamy do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 C i w termoobiegu pieczemy rybę przez 12-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak