Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Markiz

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 7 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 1/3 szkl
budyń czekoladowy 1 szt
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
woda ciepła 7 łyżek
ocet 3 łyżki

Masa

budyń śmietankowy 2 op
cukier 1/2 szkl
mleko 2 szl
margaryna 1 szt
cappuccino orzechowe 4 łyżki

Oraz

karmel orzechowy 1 szt
herbatniki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Markiz

Kroki postępowania

1
Wszystkie sypkie składniki wymieszać razem.
Krok 1 - Markiz foto
2
Żółtka wymieszać z octem i gorącą wodą. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Wlać żółtka .
Krok 2 - Markiz foto
3
Następnie dodać wymieszane sypie składniki i delikatnie wymieszać. Ciasto rozlać na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia i upiec.
Krok 3 - Markiz foto
4
Z mleka , cukru i budyni ugotować budyń i ostudzić go. Margarynę utrzeć dodać budyń i cappuccino
Krok 4 - Markiz foto
5
Jeden biszkopt posmarować połową kremu
Krok 5 - Markiz foto
6
Na kremie ułożyć herbatniki posmarować karmelem , przykryć herbatnikami wyłożyć resztę kremu przykryć biszkoptem i polać polewą.
Krok 6 - Markiz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak