Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki serowo-pomidorowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1 szklanka
masło 2 łyżki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
żółty ser 15 dag
polędwica łososiowa 15 dag
pomidory suszone w zalewie 8 sztuk
oregano 1 łyżka
papryczka chili 1/2 strąka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki serowo-pomidorowe

Kroki postępowania

1
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Muffinki serowo-pomidorowe  foto
2
Pomidory kroimy w kostkę.
Krok 2 - Muffinki serowo-pomidorowe  foto
3
Polędwicę łososiową w cienkie paski. Papryczkę chili kroimy bardzo drobno.
Krok 3 - Muffinki serowo-pomidorowe  foto
4
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia. Jajka ubijamy mikserem kilka minut i łączymy z mlekiem, dodajemy też ostudzone masło. Rozpuszczamy w mokrych składnikach sól i wlewamy do mąki. Chwilę miksujemy, aby składniki się połączyły. Tak przygotowane składniki przekładamy do masy, następnie dodajemy oregano i mieszamy.
Krok 4 - Muffinki serowo-pomidorowe  foto
5
Blachę do muffinów wykładamy papilotkami. Następnie nakładamy do nich masę do 3/4 wysokości. Pieczemy babeczki 30 minut w temp. 170 stopni.
Możemy podawać z ulubionymi dipami, najlepiej smakują wystudzone
Krok 5 - Muffinki serowo-pomidorowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 11.04.2015 19:05
super przepis :)
Mama niejadka 10.04.2015 19:18
super pomysł
Jadwiga/Jaga85 10.04.2015 18:52
Chętnie bym zjadła!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak