Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa parzona domowa wieprzowa
Kroki postępowania
Mięso wyrabiamy ok 30 min, dodając stopniowo wodę, następnie jeśli czas nas nie goni dobrze jest zostawić na 2-3h.
karczek | 3 kg |
łopatka bez kości | 1,30 kg |
podgardle surowe | 0,70 g |
woda | 0,75 L |
sól | 35 g |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 40 g |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 15 g mielony/ na 1kg 3g |
majeranek | 15 g / na 1kg 3g |
Gorczyca biała cała Prymat | 10 g |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 80 g |
Kminek mielony Prymat | 15 g / 3g na 1 kg mięsa |
kolendra mielona | 70 g |
cukier | 10 g po 2 g na 1kg mięsa |
czosnek | 8 ząbków |
woda | 5 L ok tak by kiełbasa była zanużo |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
Owoc jałowca cały Prymat | 6 kulek |
ziele angielskie | 8 szt |
sól | 1 łyżka |
pepperoni | 2 łyżeczki jeśli lubicie ostre |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: