Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet z łososia

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 1 szt.
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sok z cytryny
wino białe wytrawne

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet z łososia

Filet z łososia obrać ze skóry i usunąć ości. Pokroić według uznania.
Przygotować marynatę:
oliwę, sok z cytryny, wyciśnięty czosnek, przyprawy i odrobinę wina wymieszać ze sobą i zalać łososia.
Odstawić do lodówki.
Grillować na grillu, zapiekać w piekarniku lub na patelni.
Ja wybrałam grilla.
Trzeba uważać żeby za długo nie grillować, bo ryba stanie się sucha i niesmaczna. Wystarczy po kilka minut na jedną stronę. Mięso jest wtedy bardzo soczyste.
Pycha!! Smaczne i bardzo zdrowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 01.04.2015 09:20
chętnie bym się poczęstowała!
fotoviderek 31.03.2015 17:42
Wspaniała rybka :)
Anna169Hosz 31.03.2015 16:42
Az ślinka cieknie:)
Agnieszka-87-25 31.03.2015 16:42
wspaniałe to jest
Ania67 31.03.2015 16:36
bardzo apetyczny
adelajda 31.03.2015 15:37
uwielbiam łososia
Stenka 31.03.2015 14:44
tali lubię
Bernadeta1 31.03.2015 14:05
wygląda bardzo smacznie
jasiek 31.03.2015 13:56
piękny taki złocisty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak