Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron tagliatelle z boczkiem w sosie serowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 gram
boczek parzony 300 gram
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram
serek topiony 100 gram
śmietana 12% 200 gram
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagliatelle z boczkiem w sosie serowym

Makaron ugotować al dente.
Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie. Śmietankę podgrzać, dodać ser pleśniowy typu gorgonzola oraz serek topiony - lekko zagotować, cały czas mieszając aby sery się roztopiły. Do gotowego sosu dodać wcześniej przesmażony boczek. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Makaron wymieszać z sosem. Całość oprószyć pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 26.03.2015 08:09
PRzepiękne danie i napewno bardzo smakowite!:))
mami93 22.03.2015 19:08
pyszności :)
ppaulina 22.03.2015 13:35
pychotka :)))
misia53 21.03.2015 19:18
świetne danie , już bym jadła....
Internetowa Kuchnia 21.03.2015 19:03
Przepyszne masz te dania! ;) jem oczami
justynkag 21.03.2015 16:56
Dawno robiłam a bardzo lubię.Super
w mojej kuchni 21.03.2015 13:25
pyszne jedzonko do zjedzenia
V_kuchareczka 21.03.2015 13:13
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak