Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 100 gram
jajko 2 sztuki
cukier puder 3 łyżki
kakao do posypania 1 łyżka
mleko 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet czekoladowy

Czekoladę razem z mlekiem, cukrem pudrem i kakao rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Powstałą masę odstawiamy do przestygnięcia. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka roztrzepujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do przestygniętej czekoladowej masy dodajemy roztrzepane żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Powstałą masę wlewamy do kokilek uprzednio wysmarowanych masłem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 13 minut. Czas jest uzależniony od tego czy chcemy płynny środek czy nie. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak