Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz meksykański

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 3/4 kg.
kukurydza w puszce 1 szt.
fasola czerwona z puszki 1 szt.
cebula 2 duże
czosnek 3-4 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1/2 op.
oliwa
chili Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
śmietana gęsta

Porada

Użyłam do tego dania fasoli białej w puszce i także było równie smaczne .

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz meksykański

Mięso umyć , osuszyć i pokroić w kostkę . Cebule i czosnek obrać , cebule pokroić w kostkę a czosnek a plastry .Kolendrę utłuc w moździerzu . Pokrojone mięso oprószyć kucharkiem , przyprawą do gulaszu , papryką słodką polać oliwą i odstawić na godzinę . Po tym czasie podsmażyć mięso na rumiano dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz koncentrat pomidorowy , wymieszać i podlać zimną wodą przykryć naczynie i dusić na wolnym ogniu do miękkości .Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy , fasolę przepłukać zimną wodą . Pół godziny przed końcem gotowania dodać osączane warzywa , kolendrę , przyprawę do dań z fasoli , chili oraz sól ziołową do smaku całość wymieszać i jeszcze dusić . Gotowe danie podawać z kleksem gęstej śmietany posypane posiekaną natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.04.2016 10:15
bardzo dobry gulasz
Margo1 02.04.2015 22:00
Lubię taki
berys18 29.03.2015 21:37
smakował by mi
Wacław 08.03.2015 11:53
lubię takie jedzonko :-)
Stenka 01.03.2015 16:55
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak