Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z czosnkiem i chili

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 g
oliwa 120 ml
masło 1 łyżka
ząbki czosnku 4
papryczka chilli 2-3 szt
natka pietruszki pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
skórka z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z czosnkiem i chili

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą).

W czasie gdy gotujemy makaron na patelni podgrzewamy połowę oliwy z masłem. Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek ,posiekane chili oraz bułkę tartą. Smażymy na rumiano.

Do garnka przekładamy gorący makaron ,bułkę tartą ,posiekaną natkę ,startą skórkę z cytryny i resztę oliwy. Dokładnie mieszamy ,podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.02.2015 17:23
przepyszne!!!
Ola1984 19.02.2015 13:57
Fajne, tanie i proste danie :)
R'n'G Kitchen 19.02.2015 12:06
Przy tej ilości bardzo :D Zawsze jednak można zmniejszyć ilość papryczki chili. Pozdrawiam ;)
Skotka 19.02.2015 11:41
Pyszne, ale chyba bardzo pikantne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak