Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba

filet z miruny 4 sztuki
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sok z cytryny 4 łyżki
olej do smażenia

Ciasto

jaja 2 sztuki
mąka pszenna 1,5 szklanki
mleko 3/4 szklanki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w cieście

Kroki postępowania

1
1. Rybę rozmrażamy przez noc w lodówce. Dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Nacieramy obficie solą, pieprzem i ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny. Odkładamy do lodówki na 15 minut.
Krok 1 - Miruna w cieście foto
2
2. W tym czasie przygotowujemy ciasto wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksując. Ciasto ma być gęstsze niż naleśnikowe, jeśli jest za rzadkie dosypujemy jeszcze mąki.
Krok 2 - Miruna w cieście foto
3
3. Rybę dokładnie zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony. Smacznego.
Krok 3 - Miruna w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 21.02.2015 21:47
U mnie dzisiaj też miruna w roli głównej :)
pajbek 21.02.2015 17:20
Pyszna :-)
kasiaw 21.02.2015 17:18
pyszna rybka uwielbiam ją
marcia7 21.02.2015 15:40
bardzo smaczna ryba
Adamorek 21.02.2015 15:33
niezła taka ryba
w mojej kuchni 21.02.2015 15:33
smaczne danie podano
Franciszek 21.02.2015 15:30
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak