Przepis i sposób przygotowania na: Żółte pierogi dyniowe z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą
Kroki postępowania
Soczewicę ugotować.
Wyrabiamy ciasto odstawiamy na chwilę pod przykryciem aby odpoczęło.
POLECAM!!!
kapusta kiszona | 30 dkg |
soczewica czerwona | 1 szkl |
cebula | 2 szt |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
kumin | 1 łyzeczka |
mąka pszenna | 3 szk |
olej | 2 łyżki |
puree z dyni | 25 dkg |
woda | 1/2 szlk |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: