Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z papryką i selerem naciowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka pojedynczy
cebula 1 średnia
seler naciowy 2 łodygi
papryka czerwona 1 mała
woda 1 szklanka
śmietana 30% 50 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki 2 łyżki
masło 2 łyżki

Porada

Podajemy z ryżem

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z papryką i selerem naciowym

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki. Seler myjemy i kroimy w plastry. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojoną cebulę, oprószamy lekko solą i dusimy do czasu, aż będzie szklista. Następnie dodajemy seler, paprykę i szklankę wody. Dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.
Krok 1 - Filet z kurczaka z papryką i selerem naciowym foto
2
Po tym czasie wrzucamy pokrojony w kostkę filet z kurczaka i ponownie dusimy, aż mięso będzie miękkie.
Krok 2 - Filet z kurczaka z papryką i selerem naciowym foto
3
Na koniec wlewamy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem oraz wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3 - Filet z kurczaka z papryką i selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.07.2015 10:00
fajny przepis
Seba 20.02.2015 08:33
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak