Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy kawałek
cebulka 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuka
ogórki kiszone 4 sztuki
kasza jaglana 3 łyżki
śmietana 100 ml
włoszczyzna suszona
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną



Warzywa pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tartce o dużych oczkach.
Skrzydełka zalać sześcioma szklankami zimnej wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć zbierającą się pianę i do czystego wywaru dodać pokrojone warzywa, liść i ziele angielskie i włoszczyznę suszoną.
Kaszę wsypać na sitko i przelać wrzątkiem. Dodać do prawie miękkich warzyw i chwilę gotować. Dodać ogórki, doprawić pieprzem i solą.
Śmietanę wymieszać w miseczce z kilkoma łyżkami zupy, wlać do reszty i zagotować. Podawać posypaną koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak