Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria w wersji light

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

ogórek 3 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 sztuka

Sos

oliwa 2 łyżka
ocet winny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria w wersji light

Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie krążki. Następnie posypujemy je drobno posiekaną natką pietruszki. Na koniec dokładamy obrany czosnek pokrojone w małe cząstki.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą oliwę z oliwek i ocet winny i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i polewamy nim składniki. Całość jeszcze raz mieszamy i chłodzimy przed podaniem przynajmniej 20 minut. Podajemy z mięsami lub jako dodatek do drugiego dania obiadowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak