Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble z malinami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

jabłka 4 szt
maliny świeże 100 gram
płatki migdałowe 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka

ktuszonka

masło 70 gram
cukier brązowy 70 gram
mąka 70 gram
orzechy włoskie siekane 1 garść
cynamon Prymat szczypta

Porada

Maliny można zastąpić owocami jak np truskawki, śliwki, jeżyny itp, w zależności od upodobań.

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble z malinami

Kroki postępowania

1
Jabłka kroimy, mieszamy z malinami. Przekładamy do natłuszczonego naczynka żaroodpornego, Posypujemy cukrem.
Krok 1 - Crumble z malinami foto
2
Masło siekamy, dosypujemy resztę składników na kruszonkę, ugniatamy razem
Krok 2 - Crumble z malinami foto
3
Gotową kruszonkę wykładamy na jabłka, posypujemy migdałami. Pieczemy około 20 min w 180 stopniach.
Podawać z gałką lodów, bitą śmietaną lub same:)
Krok 3 - Crumble z malinami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak