Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie curry z brokułem, kalafiorem i marchewką
Do mięsa dosypać zamrożone warzywa, nakryć szczelną pokrywką i dusić 10 minut na niewielkim płomieniu. Ostrożnie przemieszać całość doprawić i ew. podlać niewielką ilością wody. Ponownie nakryć i dusić do miękkości.
Jogurt rozetrzeć z mąką i odrobiną soli na gładką masę bez grudek.
Z sosu delikatnie wyjąć mięso oraz większe kawałki warzyw i dodać jogurt z mąką - szybko i dokładnie wymieszać i zagotować, stale mieszając.
Do sosu ponownie włożyć mięso i warzywa, w razie konieczności jeszcze doprawić i nakryć - dusić 10 minut na małym ogniu.
Przed podaniem dodać soli lub innych przypraw do smaku.
Podawać z chlebkami naan lub z ryżem. Całość można posypać posiekaną zieleninką.