Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolą ,,Jaś''

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola zielona 30 dag
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
bulion warzywny 3 szklanki
śmietana 12% 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżeczka
koperek
sól i pieprz

Porada

Zielona fasola ,,Jaś ''gotuje się szybko i nie trzeba jej namaczać.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolą ,,Jaś''

1. Marchewkę i pietruszkę obieramy,myjemy i kroimy.Do garnka wrzucamy fasolę ,marchewkę, pietruszkę ,wlewamy gorący bulion.Gotujemy do miękkości około godziny.
2. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do miękkich warzyw,zagotowujemy.Dodajemy posiekany koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 26.01.2015 20:20
Ale pysznie wygląda !
gusia1000 25.01.2015 23:31
pożywna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak