Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiszonej kapusty
Kroki postępowania
Boczek i kiełbasę, które gotowały się w kapuście kroimy na mniejsze kawałki
Całosć mieszamy i podgrzewamy kilka razy, bo taki jest najlepszy :)
kapusta kiszona | 2,5 kg |
mięso wieprzowe | 1 kg |
kiełbasa śląska | 4 szt. |
boczek wędzony | 300 dag |
grzyby suszone | 2 garście |
cebula biała | 3-4 szt |
koncentrat pomidorowy | 1 słoiczek |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Owoc jałowca cały Prymat | 5 ziarenek |
Liść laurowy suszony Prymat | 4-5 szt |
ziele angielskie | 6-7 ziarenek |
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: