Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 80 dkg
olej 1/4 szklanki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
przyprawa uniwersalna do smaku
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka z grilla

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Olej wymieszać z wyciśniętym praską czosnkiem, ketchupem i przyprawami. Marynatą natrzeć mięso i odłożyć na 2 godziny do lodówki. Kawałki mięsa położyć na ruszt rozgrzanego grilla. Piec na grillu na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak