Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka alpejska

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście sałaty 2 garście
pomidorki koktajlowe 5 szt
ser wędzony 5 plasterków
korniszony 2 szt
olej arachidowy 2 łyżki
serek homogenizowany 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sól
pieprz
orzechy pistacjowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka alpejska

Sałatę wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidorki i plasterki ogórków. Plastry serka przekroić na pół, zwinąć i ułożyć na sałacie.
Olej i ocet ubić widelcem, aż zgęstnieje i dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem.
Łyżkę sosu położyć na środku sałatki, a resztę osobno. Posypać posiekanymi pistacjami. Podawać z kromkami chrupiącej bagietki jako przekąskę lub jako dodatek obiadowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 16.06.2015 09:35
pyszne sałatka))
gabrysia123 06.12.2014 21:49
Piękna sałatka, urzekająca!
Maria 70 05.12.2014 20:41
Wygląda bardzo efektownie.
Adamorek 04.12.2014 12:53
taka jak lubię
Magula 04.12.2014 11:44
wygląda apetycznie
marenka 04.12.2014 10:21
Świetna sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak