Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie ciasto
Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce, dusimy pod przykryciem około 45 minut następnie dodajemy galaretkę i cukier do smaku, mieszamy do rozpuszczenia i ściągamy z gazu.
Ciasto miodowe:
Z maki, cukru pudru, miodu sztucznego, jajek, margaryny i sody robimy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Biszkopt ciemny:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao . Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Biszkopt jasny robimy tak samo jak biszkopt ciemny.
Przełożenie ciasta:
Ciasto miodowe- jabłka- biszkopt ciemny- masa- biszkopt jasny- jabłka- ciasto miodowe