Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
tymianek 1 łyżeczka
oregano 2 łyżki
bazylia 2 łyżki
jajko 1 szt
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Filety dorsza rozmrażamy, a następnie dzielimy na mniejsze kawałki i delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy ze wszystkimi ziołami. Rybę obtaczamy najpierw w jajku a następnie z bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 18:47
Dobra ryba.
norweska20 17.07.2015 00:22
smaczna i aromatyczna rybka
Mniam 15.11.2014 18:35
Smaczna i bardzo aromatyczna ryba.
IwonaDD 15.11.2014 14:50
pysznie doprawiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak