Mięso ( żołądki,udka),zalać zimną wodą,zagotować zebrać szumowiny. Dodać włoszczyznę,ziele angielskie,listek laurowy,suszony lubczyk,sól,gotować jak rosół na malutkim ogniu. Udka, wyjąć wcześniej,żołądki muszą sie gotować dłużej. Gdy żołądki będą miękkie,przelać wszystko przez sitko,do drugiego garnka. Udko oddzielić od kości,pokroić w kawałki,żołądki pokroić w paseczki,wszystko wrzucić do przecedzonego rosołu. Zagotować,do gotujących się flaczków ,dodać majeranek,koncentrat pomidorowy ,pokrojoną marchewkę z rosołu. Na patelni roztopić masło dodać mąkę i zrobić złotą zasmażkę, wlać do zasmażki kilka łyżek flaków i rozprowadzić,żeby nie było grudek. Wlać zasmażkę do flaków i chwile gotowac ,doprawić pieprzem .Smacznego