Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po węgiersku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula 250 g
olej 100 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
ocet 10 % 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat kilka
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po węgiersku

Śledzie wymoczyć ,wyporcjować ( na 3 cm paski) ,sporządzić marynatę. Zagotować wodę z octem ,cukrem i zielem angielskim ,ostudzić. Cebulę pokroić w plastry ,dodać do zalewy ,zagotować ,ponownie ostudzić. Dodać koncentrat ,olej ,paprykę ,ponownie zagotować i ostudzić. Zalać śledzie i wstawić do lodówki min na 48 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 19.11.2014 22:14
ależ wygląda apetycznie!
Wiesława1 19.11.2014 15:11
śledzie lubię i robię na różne sposoby,Te wygladają pysznie
Anna20 19.11.2014 14:56
lubię takie śledzie :)
dodi 19.11.2014 12:47
mniam, mniam
kasia.s 19.11.2014 11:54
Śledzie
gosia56 19.11.2014 09:39
na pewno pyszny śledzik;)
Krzysztof15 19.11.2014 06:25
pyszne sledziki
barbara11561 18.11.2014 23:11
lubię śledzie w każdej postaci:)te wyglądają bardzo pysznie
Megg 18.11.2014 22:28
uwielbiam śledziki
RenataZ-et 18.11.2014 22:15
bardzo fajny śledzik
halina17 18.11.2014 22:13
Lubię śledzie pod każdą postacią.
Gracer 18.11.2014 22:01
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak