Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza kukurydziana zapiekana z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 300 g
mleko 4 szklanki
jabłka 2
sok z cytryny
czekolada starta 2 łyzki
masło
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza kukurydziana zapiekana z jabłkami

Mleko zagotuj i zalej nim kaszę.Dodak łyżke masła i sól.Odstaw na poł godziny.Jabłka zetrzyj na tarce skrop sokiem z cytryny.Wymieszaj z łyżka cukru dodaj do kaszy i wymieszaj możesz dodać cynamon.Przełóż do naczynia do zapiekania i piecz 20 min w 180 stopniach.Przed podaniem posyp startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak