Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z gruszką i migdałami
Kroki postępowania
Wymieszać masło z cukrem i płatkami migdałowymi, do wytworzenia jasnej masy.
Dodać jajka , sok cytrynowy i dokładnie wymieszać.
mąka pszenna | 20 dag |
masło | 10 dag |
cukier puder | 5 dag |
sól | 0,5 łyżeczki |
żółtko jajek | 2 szt |
woda zimna | 2 łyżki |
gruszki | 3 szt |
masło | 12 dag |
cukier | 15 dag |
jajko | 2 szt |
sok z cytryny | 1 łyżka |
płatki migdałowe | 10 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: