Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z makiem i jabłkami

5.0
(36)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Muffiny z makiem próbowaliście już? Jeśli nie, to szybka musicie nadrobić zaległości. Połączenie maku z jabłkami, w mojej opinii, jest fantastyczne. 

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
mak 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
jaja 2
olej 0,3 szklanki
jabłka 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z makiem i jabłkami

Delikatne, puszyste muffiny wzbogacone ziarnami maku to połączenie doskonałego smaku i subtelnej konsystencji. Takie właśnie są muffiny z makiem. Wg mnie nie potrzebują one dodatkowych słów. 

Przygotujcie muffiny z makiem. Są proste i szybko je zrobicie. Wykorzystajcie do nich gotowy mak. 

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki, w drugiej - mokre.

Połączyć suche + mokre + jabłka mieszając łyżką.

Ciasto nałożyć do foremek (do pełna).

Piec 30 minut w 180 stopniach.

Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.

Znasz już te przepisy?

muffinki z kefirem

muffinki szarlotkowe

muffiny jogurtowe z borówkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak