Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna z fasolką szparagową i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
jajko 3 szt
żółty ser starty 10 dag
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna z fasolką szparagową i serem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w mała kostkę. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy, studzimy i kroimy. Jajka, fasolkę i starty /lub pokrojony w małą kosteczkę/ żółty ser mieszamy z majonezem, jogurtem naturalnym /lub gęstą kwaśną śmietaną/ i musztardą i doprawiamy do smaku. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.11.2014 08:27
smaczna sałatka
Kejti 05.10.2014 00:11
Ciekawe połączenie,nigdy takiej nie jadłam :-)
gibli 01.10.2014 11:07
takiej nie jadłam, musi być smaczna)
Futka 24.09.2014 15:05
Bardzo smakowita sałatka jajeczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak