Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa- marmurkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 gram
mąka ziemniaczana 100 gram
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 250 gram
cukier 250 gram
jajko 4 szt
mleko 400 gram
kakao
cukier puder
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa- marmurkowa

I. Miękkie masło utzrc na puszysta masę.
II.Podczas ucierania dodawać :
- cukier
- 1 łyżke cukru waniliowego
- jajka
III. wymieszac makę pszenna z ziemniaczaną, solą i proszkiem do pieczenia, dodac do masy, wlac mleko i wszystko razem wymieszac mikserem.
IV.Do 1/3 masy dodac łyżke kakao i dokładnie wymieszać.
V. Ciasto nakładać do posmarowanej tłuszcem i posypanej mąką formy na przemian: raz jasne raz ciemne. Delikatnie zamieszac w kilku miejscach widelcem.
VI. Piec w temperaturze 180 stponi C około 50- 60 minut.Wystudzone ciasto mozna posypac cukrem pudrem lub polac rozyopiona czekolada i posypać wiórkami( wedle uznania).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak