Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik jęczmienny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z kury
włoszczyzna (bez kapusty)
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
żołądki drobiowe
kasza jęczmienna
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik jęczmienny

Kroki postępowania

1
pietruszkę por i seler myję i dodaję do zupy w całości ,marchew obieram
Krok 1 - krupnik jęczmienny foto
2
i kroję na pół plastry
Krok 2 - krupnik jęczmienny foto
3
żołądki myję
Krok 3 - krupnik jęczmienny foto
4
do dużego garnka wlewam zimną wodę ,dodaję 1 korpus ,włoszczyznę ,3 ziarenka ziela ang. , 2 liście laurowe , solę (2 łyżeczki ),
gotuję około godzinę ,
następnie dodaję żołądki ( 0,5 kg.) i gotuję do miękkości
jak żołądki są miękkie wyjmuję korpus i dodaję kaszę -gotować ( 15 minut)
na koniec dodaję 1/4 szklanki śmietany
Krok 4 - krupnik jęczmienny foto
5
doprawiam ,dodaję koperek i natkę .
SMACZNEGO !!
Krok 5 - krupnik jęczmienny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 17.09.2014 12:52
lubię taki krupnik
cukiereczek 05.09.2014 14:58
pyszny domowy krupnik
Kuchenka 05.09.2014 14:15
pięknie wygląda
Motorek 05.09.2014 11:50
Lubię takie zupy
w mojej kuchni 05.09.2014 11:33
z pęczakiem lubię
Sroczka 05.09.2014 11:29
Taką zupkę tobym sobie zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak