Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy kurczak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 gram
cytryna 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat
oregano
czosnek 2-3 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy kurczak

Pierś kurczaka kroimy w paseczki. Wkładamy do miski.
Przez praskę przeciskamy 2-3 ząbki czosnku, dodajemy do kurczaka.
Wyciskamy sok z cytryny i zalewamy pierś.
Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek. Doprawiamy bazylią, oregano i pieprzem czarnym.
Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
Po wyjęciu z lodówki całość wrzucamy na patelnie, nie używamy tłuszczu, ponieważ użyty został już w marynacie.
Zamiast smażyć piersi można je grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.08.2014 17:52
wspaniały pomysł :-).
mirosława4 30.08.2014 15:22
zdrowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak