Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka malinowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
cukier puder 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
maliny świeże 30 dag
orzechy włoskie 1/2 szklanki/grubo pokrojone
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka malinowa

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo sok z cytryny, maliny (kilka odłożyć do dekoracji) i na końcu orzechy.
Krok 1 - Pianka malinowa foto
2
Z białek ubić pianę z cukrem-pudrem i powoli po łyżce dodawać do malinowej masy. Ułożyć deser do ozdobnych pucharków, ozdobić całymi malinami i podać z biszkoptami.
Krok 2 - Pianka malinowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak