Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko w proszku 2 szklanki
margaryna 250 gram
kakao 4 łyżki
cukier kryształ 3/4 szklanki
mleko 1/2 szklanki
Biszkopt 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

Mleko, cukier, masło i kakao przekładamy do garnka i podgrzewamy aż składniki się połączą. (Nie doprowadzić do zagotowania).
Ściągnąć garnek z ognia i miksując lub szybko mieszając trzepaczką dodajemy stopniowo mleko w proszku. Na końcu wmieszać łyżką drewnianą połamane na małe biszkopty.
Masę wlewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki do stężenia na parę godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 15.07.2014 15:18
ja tez taki chcę !!!
caralajna 29.06.2014 20:21
uwielbiam, mniam
iziona 29.06.2014 19:17
Ja bardzo poproszę ten kawałeczek ze zdjęcia :)
Anna133 29.06.2014 15:32
kiedyś to był rarytas w sklepach ;) pysznie wygląda
Christopher 29.06.2014 14:39
Ładnie wymyśliłaś z tymi papierkami.Nie brudzi rąk jeżeli się topi.
Wacław 29.06.2014 11:17
pycha,na pewno wszystkim smakował
kasienka23 29.06.2014 10:08
pyszny deser!
Krystyna32 29.06.2014 09:02
apetyczny !
noninka77 29.06.2014 08:09
bloku nie jadłam już kilka lat :) pięknie wyszedł :)
Edith85 29.06.2014 06:59
wow super przepis
Jadwiga/Jaga85 28.06.2014 23:57
Coś dla mnie!!!
barbara11561 28.06.2014 22:44
pyszny,smaki z dzieciństwa:)
IlonaAlbertos 28.06.2014 22:43
Uwielbiam takie desery.
ada.la 28.06.2014 22:34
ciekawy ten przepis
halina17 28.06.2014 21:30
Dobry blok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak