Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki potrójnie czekoladowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 1,5 szkl
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier 0,5 szkl
olej 0,5 szkl
mleko 0,5 szkl
czekolada mleczna 160 g

DODATKOWO

biała czekolada 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki potrójnie czekoladowe

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

Dodajemy cukier i wbijamy jajka.

Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu.

Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych ) do 3/4 wysokości.

Pieczemy ok. 20-25 / 180C.

Po lekkim ostudzeniu obficie polewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą i posypujemy czekoladowymi groszkami.

Zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 22.07.2014 18:16
Bardzo podobają mi się podobają ;)
Katarzyna59 05.07.2014 20:20
wspaniałe muffinki
wyattearp 01.07.2014 07:20
pysznie wyglądają
V_kuchareczka 30.06.2014 21:45
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak