Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
por 1/2 szt
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
bulion drobiowy 1 1/4 litra
tymianek 1 łyżeczka
papryka 3/kolorowe szt.
śmietana 1/2 litra
ketchup pikantny 1 łyżka
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z papryką

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić kostkę, por pokroić na kawałki a cebulę w kostkę i lekko przysmażyć na maśle. Ziemniaki, pora, cebulę paprykę w proszku, tymianek dodać do bulionu i gotować . Z papryk usunąć nasiona, pokroić na paski, włożyć do gotującej się zupy i ugotować do miękkości. Następnie zaciągnąć śmietaną, dodać ketchup, doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne i podawać na gorąco np. Z tostami z chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 30.06.2014 19:56
piękny kolorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak