Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz ze schabu

5.0
(73)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
cebula 1 sztuka
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Do zagęszczenia:

mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz ze schabu

1. Mięso pokroić w kostkę i posypać przyprawą do gulaszu.

2. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć mięso i smażyć do zrumienienia, następnie cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa, smażyć jeszcze chwilkę. Wlać szklankę wody i dusić do miękkości mięsa, co jakiś czas podlewając wodą.

3. Gdy mięso będzie miękkie, zagęścić sos wodą rozmieszaną z mąką (połącz mąkę z wodą i wlej do gulaszu, zamieszaj), doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanielloO 28.12.2023 12:56
Muszę poszukać jak tą tą wodę z mąką łyżkę mąki pewnie ale na ile wody ciepła czy zimna nie wiem nigdy nie robiłem heh
ben-ka 17.06.2014 12:18
Dawno nie robiłam gulaszu,czas to nadrobić.
Pani Domu 17.06.2014 11:32
wspaniały gulasz
berys18 17.06.2014 07:24
bardzo apetyczny
Sylwia26 16.06.2014 20:34
ślinka leci
cukiereczek 16.06.2014 20:32
sycące danie
Pyszota 16.06.2014 20:21
ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak