Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone szparagi pod beszamelem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
oscypek 1 szt
masło 2 łyżki
mleko 1,5 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
por 1/2 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi pod beszamelem

Kroki postępowania

1
Szparagi obieramy i obcinamy końce. Zalewamy wodą, solimy i chwilę gotujemy ok 10 minut.
Krok 1 - Zielone szparagi pod beszamelem foto
2
Podgotowane szparagi wykładamy do żaroodpornego naczynia.
Krok 2 - Zielone szparagi pod beszamelem foto
3
Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy drobno pokrojony por i mieszamy.
Krok 3 - Zielone szparagi pod beszamelem foto
4
Sos wylewamy na nasze szparagi i posypujemy startym oscypkiem.
Zapiekamy do zrumienienia sera w 180 stopniach ok 15 do 20 minut. Smacznego
Krok 4 - Zielone szparagi pod beszamelem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 19.06.2014 08:34
takiej nie jadłam)
peppermint91 18.06.2014 14:28
Przepysznie wyglądaja ;)
Jodaj 18.06.2014 13:07
świetne te szparagi :)
ZEWA 16.06.2014 09:41
ależ to musiało być pyszne :)
berys18 16.06.2014 08:11
smakowicie wyglądają
V_kuchareczka 15.06.2014 21:54
ciekawy przepis, muszę koniecznie wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak