Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta mięsno - pieczarkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 pojedynczy
pieczarki 4-5
posiekana dymka ze szczypiorem 1,5 łyżki
oliwa ok 1/4 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta mięsno - pieczarkowa

Fileta myjemy i osuszamy. Gotujemy z włoszczyzną lub pieczemy .
Następnie kroimy na kawałki i przekładamy do wysokiego naczynia.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię, podlewamy odrobina wody i dusimy pod przykryciem.
Ostudzone przekładamy do mięsa.
Dodajemy przyprawy, dymkę i oliwę, blendujemy na pastę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak