Przepis i sposób przygotowania na: Knoppers domowy – wafelki z masą mleczno – nugatową
MASA MLECZNA :
Mleko gotujemy z cukrem , studzimy.
Masło ucieramy na gładką , białą masę , a następnie powoli wlewamy mleko z cukrem i dodajemy po łyżce mleka w proszku – dokładnie mieszamy.
MASA NUGATOWA:
Orzechy prażymy na suchej patelni , obieramy ( po uprażeniu zawijamy w ściereczkę , zgniatamy – dzięki temu łatwiej odejdą skórki ) , a następnie drobno siekamy.
Masło ucieramy na gładką , biała masę , dodajemy krem orzechowy , kakao i orzechy – dokładnie mieszamy.
CAŁOŚĆ :
Pierwszy wafel smarujemy połową masy nugatowej , przykrywamy.
Smarujemy całą masą mleczną , przykrywamy.
Smarujemy resztą masy nugatowej , przykrywamy , dociskamy.
Polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy prażonymi orzeszkami.
Smacznego!