Przepis i sposób przygotowania na: Bezowy przekładaniec
Kroki postępowania
Wystudzone ciasto przekroić na pół. Posmarować połowa dżemu porzeczkowego.
jajko | 4 szt |
mąka ziemniaczana | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 1/4 szklanki |
cukier drobny | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
białko | 4 sztuki |
cukier drobny | 80 gr |
mąka ziemniaczana | 3 łyzki |
dżem porzeczkowy | 1 sztuka |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 500 ml |
cukier puder | 1 łyżka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: